Dolmar

J. Otten Tuinmachines B.V. is de Dolmar dealer in Ede en omgeving.
Bij ons kunt u terrecht voor uw aankopen en reparatie van uw tuinmachines

In ons complete aanbod tuinmachines vindt u de beste machines.
Van heggenscharen tot aan kettingzagen : alles om het leven van de tuinierende mens zo aangenaam mogelijk te maken
Wij leveren ;

 

Heeft u advies nodig welke machines het beste bij u budget en uw tuin past?…komt vrijblijvend naar onze winkel toe
Daar kunt u zelf de machine testen of die voldoen aan u verwachtingen en wensen

Dolmar 4- takt beter voor mens, milieu én portemonnee

Schoner
De uitstoot van een 4-takt motor is ongeveer 8 keer minder dan een vergelijkbare 2-takt motor. Daarmee voldoen de machines ruimschoots aan de eisen die gelden voor de uitstoot van schadelijke stoffen. Bij een 2-takt machine komt 20% van de benzine onverbrand in de uitlaat. Dat is niet alleen belastend voor het milieu en de gebruiker, maar het veroorzaakt ook een hinderlijke geur. Door het kleppensysteem van een 4-takt verbrandt bijna alle brandstof voordat deze in de uitstoot terechtkomt. De gebruiker hoeft zo dus niet langer in een vervelende en ongezonde benzinedamp te werken.

Zuiniger
Een 4-takt motor verbruikt tot 40% minder brandstof dan een vergelijkbare 2-takt machine. De verbruikskosten zijn daardoor aanzienlijk lager in vergelijking met de mengsmering van 2-takt motoren. Werk je met een 2-takt bladblazer 8 uur, dan heb je 15 liter Aspen 2 alkylaatbenzine nodig. Dat kost bijna €56,-. Voor 8 uur werken met een 4-takt bladblazer heb je maar 10 liter Aspen 4 alkylaatbenzine en dus circa  €36,- af te rekenen. Dit levert alleen op brandstof al een slordige €20,- aan besparing op per dag.

Aangenamer geluid
De 4-takt produceert een lagere toonhoogte en dus aangenamer geluid. Het menselijk gehoor ervaart lagere tonen als prettiger. Hoge tonen worden meestal als hinderlijk ervaren, zowel door de gebruiker als de omgeving.

Gemakkelijk & sterk
De 4-takt motoren zijn voorzien van een automatisch decompressie mechanisme waardoor ze heel gemakkelijk starten. Ook zijn de machines door hun gunstig koppel sterker dan de vergelijkbare 2-takt motoren. Het maximale koppel komt al vrij bij ongeveer 5.000 toeren. Hierdoor kan de gebruiker ook met lagere toerentallen zijn werk goed uitvoeren. Lagere toeren betekent minder brandstofverbruik en ook minder slijtage.

Dolmar assortiment in onze winkel